Hotel Mureş

↑ înapoi la listă

Harghita Mădăraş

Vârf montan

Vlăhita
-

46.453037, 25.581890

Munţii Harghita Mădăraş face parte din punct de vedere geologic din lanţul vulcanic neogen al munţilor Călimani-Gurghiu- Harghita, cu un relief constituit în cea mai mare parte din roci andezitice (curgeri de lavă şi piroclastite), care se află la o altitudine cuprinsă între 1.500 şi 1.800 m.  Vârful cel mai înalt fiind Vârful Mădăraş (1801 m), se numeşte şi Muntele Sfânt al Secuilor. De pe vârf avem o privelişte extraordinară asupra lanţului: în vreme frumoasă putem vedea aproape toată depresiunea transilvanică, Platoul Harghita, Blatul Libanului, Munţii Gurghiu, Munţii Gheorgheni, Munţii Făgăraş.

Arealul Harghita Mădăraş a fost desemnat ca sit Natura 2000, în scopul protejării biodiversităţii şi menţinerii într-o stare de conservare favorabilă a florei şi faunei sălbatice, precum şi a habitatelor de interes comunitar din Munţii Harghita.

Este şi un domeniu schiabil popular, pârtiile din zonă (4,5 km) sunt la cca. 1500 şi 1760 m, sezonul de schi începe în decembrie şi poate dura până în mijlocul lunii aprilie, în această perioadă cu siguranţă există zăpadă pe pârtii, desigur asta depinde şi de vreme.

Traseu spre Harghita Mădăraş se porneşte din Vlăhiţa pe un drum forestier (cam 10 km), este accesibil cu maşina pâna la cabane, de unde numai cu o plimbare plăcută se poate ajunge la vârf. Puteţi solicita şi transport cu căruţă condusă de tractor.  În timpul iernii este recomandat folosirea lanţurilor!

Nu avem date despre programul de funcţionare/vizitare!
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
  • Hotel Mureş
  • Restaurant Mureş

loading ...

Uri-show